Hoe is #Hill ontstaan?

Een nieuwe, eigentijdse kerk in Hillegersberg-Schiebroek. Voor als je meer wilt weten over het christelijk geloof en je een plek zoekt waar je dit op een relaxte manier kunt doen.

Onze roots
#Hill is in januari 2017 in Schiebroek gestart en is verbonden met de Nederlandse Gereformeerde Kerken. Een kerkgenootschap van 140.000 leden, met kerken in heel Nederland. Binnen dit grotere verband hebben wij onze eigen plek. Met ruimte om de dingen anders te doen en tegelijk met loyaliteit naar onze traditie. #Hill wordt gesteund ondersteund door Rijnmond Mission | Verre Naasten.

Een plek waar je kunt komen zoals je bent en waar je in alle openheid het christelijk geloof kunt onderzoeken.

We zijn begonnen als groep bevlogen christenen binnen de bestaande kerk. We zochten naar nieuwe wegen om mensen te bereiken met het goede nieuws van Jezus Christus. Uit onderzoek blijkt namelijk dat bestaande kerken moeilijker in contact komen met mensen die op zoek zijn naar God of die Hem zijn kwijtgeraakt. Als nieuwe kerkgemeenschap in Rotterdam Hillegersberg-Schiebroek hebben we meer ruimte om dingen anders te doen. Zo hebben we een lage drempel voor nieuwkomers om kennis te maken met het christelijk geloof.

We geloven dat de boodschap van de Bijbel niet alleen goed nieuws is, maar ook levensveranderend.

Na een periode van onderzoek en experimenteren zijn we in januari 2017 terecht gekomen in Rotterdam Hillegersberg-Schiebroek. Daar zijn we nu nu bijna zeven jaar aan het werk. We zijn een gemengde groep. Alle leeftijdsgroepen zijn (meer of minder) vertegenwoordigd. Qua achtergrond zijn we ook divers. Je vindt onder ons ‘van-huis-uit’ gelovigen, maar ook nieuwe gelovigen, zoekers en gewoon nieuwsgierige mensen. Iedereen is welkom. Met elkaar proberen we een gemeenschap te bouwen waar het christelijk geloof op een relevante en concrete manier handen en voeten krijgt. Benieuwd geworden naar onze kerk of naar het christelijke geloof? Klik op links of neem een kijkje op onze website!