Alphacursus bij Hill 2024

Laatst bijgewerkt op:
9/5/2024

Ook dit jaar hebben we als Hill weer een Alphacursus georganiseerd. We zijn in het begin van januari begonnen tot en met het einde van maart. De alphacursus is een cursus waarbij er kennis gemaakt wordt met het christelijk geloof in tien avonden. Eerst wordt er een uur gegeten en daarna praten we een uur over het thema van die avond. Thema’s lopen uiteen van “Wie is Jezus” tot “Wat is de kerk”.

Het was een mooie en intense tien weken met een gevarieerd gezelschap. Dat gevarieerde gezelschap leverde mooie en interessante gesprekken op. Alhoewel ik opgegroeid ben met het christelijk geloof en veel stof daardoor bekend was, heb ik toch een groei mogen ervaren in mijn geloof. Vooral de tweede les over de opstanding van Jezus heeft me veel gedaan. Naar aanleiding van deze les heb ik een boekje aangeschaft, “Jezus, feit of fictie”. In dat boekje wordt uitgebreid ingegaan op de betrouwbaarheid van de bijbel met een specifieke focus op de evangeliën en het opstandingsverhaal. Dat boekje heeft, in combinatie met de Alphacursus, mijn geloof versterkt.

Ik zou de Alphacursus aan iedereen aanbevelen, of je nou al je hele leven gelooft of pas net komt kijken.

Job van Leeuwen

Alpha is een serie van 10 bijeenkomsten waarin je samen met anderen het gesprek aangaat over het leven en het christelijk geloof. Je bent welkom zoals je bent, of je nu wel, niet of een beetje gelooft. Er is alle ruimte om je vragen en ideeën te delen. Er wordt begonnen met een (gratis) gezamenlijke maaltijd. Aansluitend volgt er een interactieve avond waar alle ruimte is voor vragen en gesprek. Voor meer informatie kijk op alpha-cursus.nl.

Weet je iemand, of ben je zelf iemand die de Alpha wil volgen? Je bent van harte welkom! Je kunt ook gewoon een keertje vrijblijvend kennismaken.

Geïnteresseerd? Neem dan vrijblijvend contact op via communicatie@hillrotterdam.nl om te weten te komen wanneer er een nieuwe Alphacursus bij Hill gepland wordt, of houdt onze website en social media kanalen in de gaten.